Windows Defender (Microsoft Defender) kapatma nasıl yapılır?
Windows Güvenlik Duvarı nasıl devre dışı bırakılır ve Microsoft Defender, eski adıyla Windows Defender, kapatma işlemi nasıl yapılır sorularının cevabı burada. Gereksiz engellemelerden kurtulun.
Yaygın adıyla Windows Defender olarak karşımıza çıkan bu uygulama aslında kullanıcıları yıllardır hiç de arzu edilmeyen sonuçlarla karşı karşıya bırakmakla ünlü. Zira kendisi indirdiğiniz herhangi bir masum .exe uzantılı dosyayı size sormadan virüs diye algılayıp onu ortadan kaldırabiliyor. Bu yazıda "Windows Defender kapatma işlemi nasıl yapılır ?" sorusunun cevabı mevcut.
Windows işletim sisteminin yapı taşlarından birisi olan Windows Defender günümüzde Microsoft Defender adı ile hizmet vermeye devam ediyor. Windows'un herhangi bir sürümünü bilgisayarınıza kurduğunuzda yüklediğiniz sürümün içerisine otomatik bir şekilde yerleştirilen bu koruma yazılımı geçmişte Microsoft AntiSpyware adı ile anılıyordu.
Adı daha sonra Windows Defender'a evrilen bu sistem yıllarca insanlara "Windows Güvenlik Duvarı nasıl devre dışı bırakılır?" diye de sordurttu. Bu sual aslında neredeyse aynı kapıya çıkıyor ancak kendisi için izlemeniz gereken adımlar biraz farklı. Bu sorunun da cevabı aşağıda yazıyor. Son olarak en iyi antivirüs çözümleri arasında bu yazılım da yer alıyor.
Windows Defender kapatma işlemi nasıl yapılır? ???
Tam Boyutta Gör
Windows Defender kapatma işlemi denilince akla gelen iki yöntem var. Bunlardan ilki Windows Defender'ı geçici olarak kapatmak. Diğeri ise bu işlemin kalıcı olmasını sağlamak.
Bu yöntemlerle istenilen sonuçlara ulaşmak için takip edilmesi gereken birçok yol mevcut ancak biz size en kolay yolu gösterdik. Bu yol Windows 10 için geçerli. Kendisi kalıcı bir yöntem değil.
Başlat logusuna tıklayın ve Ayarlar sekmesini seçin.
Ekranınıza gelen seçenekler arasından Güncelleştirme ve Güvenlik isimli seçeneğe tıklayın.
Genelde ekranın sol tarafında yer alan ilgili menüde bulunan Windows Güvenliği isimli sekmeye erişin.
Önünüzdeki listeden Virüs ve tehdit koruması isimli opsiyonu seçin.
Virüs ve tehdit koruması ayarları başlığının altındaki Ayarları yönet kısmına gelin.
Gerçek zamanlı koruma , Bulut tabanlı koruma , Otomatik örnek gönderimi ve Kurcalamaya karşı koruma için hazırlanan butonları inceleyin. Her bir başlığın altında ilgili seçeneğin açık veya kapalı olduğunu gösteren bir ibare mevcut. İbareleri inceleyin.
Kurcalamaya karşı koruma ve Gerçek zamanlı koruma ikilisini mutlaka devre dışı bırakın. İsterseniz diğer korumaları da kapatabilirsiniz.
Windows 10'dan önce piyasaya sürülen sürümlerde Güncelleştirme ve Güvenlik bölümü genellikle aynı isim ile karşınıza çıkar. Bazı eski versiyonlarda Virüs ve Tehdit Koruması isimli sekmeyi Virüs ve Tehdit Koruması ayarları adı ile görebilirsiniz.
Windows 11 Microsoft Defender kapatma ??????
Tam Boyutta Gör
Windows 11 ile Microsoft Defender isimli antivirüs servisi için dizayn edilen kapatma işlemi de oldukça basit. Yapmanız gereken tek şey Windows 10 için size sunduğumuz yönergeleri takip etmek.
"Windows 11 ile Microsoft Defender nasıl devre dışı bırakılır? " sorusunun cevabı ise şöyle:
Başlat düğmesine tıklayın.
Ayarlar sekmesini açın.
Gizlilik ve güvenlik başlığının altındaki Windows Güvenliği bölümünden Güvenlik duvarı ve ağ koruması adlı seçeneğe erişin.
Bir ağ profiline tıklayın: Etki alanı ağı , Özel ağ veya Ortak ağ .
Tıkladığınız ağ profili için açılan ekranda Microsoft Defender adında bir sekme karşılaşacaksınız.
Bu sekmenin altındaki seçeneği Kapalı konuma getirin.